Det fine med grensesetting

En kriger er en som observerer, som vet hvem og hva som er fiende og alliert. Krigeren velger sine kamper og kjemper kun der det trengs. Resten av tiden sparer krigeren energi, ved å ta vare på seg selv, og kjenne sine styrker og begrensninger.

La oss snakke litt om grensesetting! Jeg tror at alle grenser starter med følelsen av at vi er verdige nok til å sette grenser i livene våre. Det å begynne og sette sunne grenser i livet ditt kan føles overveldende etter år og år med å gjøre det motsatte. Derfor må vi finne det som er viktig for oss - og lære å kommunisere dette til andre.


Dette med å sette grenser er ikke enkelt, og er uvant for manage av oss som har vært usikre på hvem vi er og kanskje har opplevd at andre har trampet over mot oss eller ikke hjulpet oss til å forme egne, tydelige verdier. Grenser er et must dersom man vil leve et liv som lykkelig, være jordet og oppleve mindre stress.


En av tingene jeg selv har jobbet mest med er nettopp grensesetting. Min grenseløshet var et utrolig dypt mønster i meg, så av og til kan jeg fortsatt spore av, men henter meg nå fort inn igjen.


Det viste seg på veien at det ble lettere for de rundt meg å stole på meg når jeg våget å tre inn i meg selv, si ifra, si nei. Når jeg fortalte om mine behov og følelser. Det at jeg gikk rundt å gjorde alle til lags og var supervarsom på hva jeg sa og hvordan holdninger jeg viste, gjorde de mer usikker på meg. Dermed fikk jeg veldig merkelig feedback også, som gjorde meg enda mer usikker. Jeg ble supersliten av det. Og når vi skal gjøre alt for at alle skal "like oss" både på jobb, familie, venner, trening ja over alt så vil vi rett og slett gå på veggen. Men du? Disse menneskene liker deg også når du sier nei eller står opp for deg selv og dine meninger. For dette skal du vite: Dine meninger betyr like mye som alt og alle andre sine.

Peace, Love and Light! Camilla Nicoline


30 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle