Mitt alter - Mitt fristed

Oppdatert: 22. aug. 2021

Mange finner trøst i å ha et sted der vi kan være med smerten vår. Et alter er et fint alternativ. For ut må det, det vonde. Ellers murrer det i kroppen vår og gjør vondt verre.

”The best form of self-help is self-love.” – Danielle La Porte

Vi må lære å være med smerten. Vi kan ikke blomstre om vi ikke har vært i den og forstått hva den handler om, og ikke minst, hva den trenger for å slippe. Mange av oss har ikke lært å være med den i det hele tatt, og vet ikke at det går an. Dermed går vi bare rundt og undertrykker og distraherer og forsøker å komme vekk fra den. Men jo mer du fokuserer på at du skal møte den, jo mer klarer du å åpne for det. Det krever mot i starten, men så forstår du at frykten for smerten faktisk er det som hindrer deg i å få bukt med den, fysisk eller psykisk.


Dette fokuset i seg selv må du rett og slett trene på. Du kan lage deg et lite hjørne i hjemmet der du samler gode ting som gir deg glede. Du kan lage et lite alter, sette fram fine ting, lys, steiner, smykker, fjær, diffuser, røkelse eller andre ting du er glad i, kanskje ha musikk, legge på noe fra naturen, planter; ha et bilde av en du ser opp til, en mentor/veileder/forbilde eller en du er glad i. La alteret ditt være et sted der du kan være trygg når du undersøker følelsene dine.


Trenger du svar på noe, kan du spørre om det her. Gjennom fokusert bønn og meditasjon kan vi motta og gi slipp.


Kanskje vil det være godt å sitte på stedet ditt om morgenen samt før du legger deg. Velg deg en egen affirmasjon for å åpne og takke av dagen i takknemlighet.

Sitte ved altret - la det bli en del av deg. Når du kjenner på smerte, angst, usikkerhet, gå til stedet ditt eller vend fokuset innover og pust godt.

Spør deg selv: Hvor kommer denne smerten fra? Vær åpen for svar.

Kjenn på motstanden som kommer opp. Se på den, sitt med den til du forstår den.

Fortell deg selv at "jeg gjorde det beste jeg kunne", at det som har skjedd, har skjedd og at fortiden ikke trenger å ha grep om fremtiden.Høres det å lage et "alter" litt skummelt eller fremmed ut for deg, så finn en godkrok der du føler deg trygg. Pynt med noen ting som betyr mye for deg på dette stedet. Det kan være på badet, nattbordet, på balkongen, i sofaen eller i hagen.

Har du et fristed du kan gå til?


For støtte og oppmuntring fra meg og andre medsøstre har jeg laget denne gruppen:

Egenkjærlighet. Meld deg gjerne inn og få mer inspirasjon!

Peace, Love and Light! Camilla Nicoline

75 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle