Journaling for sjelen

Journaling er en utrolig viktig del av velvære og fungerer som en detox for hjernen. Det å frigjøre tanker og bekymringer på papir åpner mer plass for ny vekst.

Jeg skriver vanligvis om morgenen, men stopper ofte opp i løpet av dagen og kvelden for å skrive eller snakke inn i lyddagbok. (Som regel hører jeg aldri på det igjen, jeg trenger bare et sted å legge tankene mine!) Jeg synes det er nyttig å virkelig fordøye den tiden jeg har om morgenen i stedet for bare å innta den i store biter. Før leggetid skriver jeg for å reflektere over dagen. Våre liv beveger seg så raskt, noe som gjør det enkelt for oss å bare zoome kjapt gjennom hver dag uten å ta oss tid å sette pris på spesielle øyeblikk. Jeg har funnet ut at journalføring om kvelden også åpner øynene mine for å være mer oppmerksom på de spesielle øyeblikkene jeg senere kan skrive om. Slik føles livet vakrere for meg og en mental og følelsesmessige rensing.

Er det virkelig mulig å skape dyp egenkjærlighet gjennom journalføring?

Hvor ofte hører du på deg selv snakke? Det er gjennom samtale at man blir glad i folk og lærer de å kjenne. Åpenbart varierer svaret på om journaløring vil gi bedre egenkjærlighet, fra person til person. Mange synes det er skremmende å tenke på de tankene de da må sitte og høre på, eller være vitne til. De kan være ubehagelige. Men de har definitiv noe å si deg.


For selvfølgelig er det mer som ligger i denne prosessen enn bare å skrive noe. Her oppdager du nemlig mønstre du kan endre, eller tanker som trenger trøst. Det krever HANDLING for å endre tankene OG tingene du gjør og sier.


Journaling er en utrolig viktig del av velvære og fungerer som en detox for hjernen. Det å frigjøre tanker og bekymringer på papir åpner mer plass for ny vekst. Og ja, det kan være hardt å skrive i starten. Jeg ønsker å hjelpe deg i gang. Just do it! Mitt råd er å sette av minst 5 minutter den første delen av morgenen, før du tar tak i telefonen (og etter min mening er det mye mer effektivt med kaffe- og te-slurker underveis). :-) Tenk på det som en måte å gi slipp på.


Ofte begynner man kanskje å skrive noe sånt som: "Jeg vet ikke hvorfor jeg gjør dette, åh, jeg er så sulten, og det klør på foten, og hva skal jeg skrive - dette er merkelig egentlig ..."


Det er greit.


Fortsett å skrive.

FINN DITT STED DER DU KAN FØLE RO

 • Sett deg i kosekroken, ved alteret, eller sett deg på en kafe, kom deg ut i naturen... et sted du føler for å sitte, ikke bare nærmeste stol.

 • Skru telefonen på "ikke forstyrr", kanskje tenn et lys, skru på diffuseren eller brenn litt Palo Santo.

 • Kos deg med en kopp varm kaffe eller te

 • Skriv i din personlige notatblokk

NOEN FORSLAG DU KAN STILLE DEG SELV FØR DU STARTER

 • Hvordan sov jeg denne natten

 • Hva må jeg gjøre for å ta mer vare på meg selv?

 • Hvordan føler jeg meg fysisk og psykisk

 • Skriv ned tre flotte ting du gjorde i dag

 • Hvordan føler jeg meg akkurat nå?

 • Hva er det beste som hente for meg i dag?

 • Når er jeg mest avslappet?

 • Når var jeg på mitt mest lykkeligste?

Peace, Love and Light! Camilla Nicoline


15 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle