top of page

Du er hva du sier du er

Et mantra er en positiv affirmasjon, som er en fantastisk måte å bedre hverdagen på. Det du tenker får du, og vi fortjener å ha det godt rundt oss og inni oss! Husk at du ikke trenger å bli fikset! Du er allerede perfekt på sjelenivå. Det eneste vi trenger å endre er tankene som drar deg og ditt ned i søla.


Jeg har en følelse av at jeg har brukt støttende, positive ord for å holde meg oppe omtrent hele livet mitt. Jeg hadde mitt første migreneanfall som 6 år - har jeg blitt fortalt, men jeg kan huske mange smertefulle dager som liten. Denne dagen ble jeg lagt på et iskaldt rom med kald klut på pannen, og gjentok for meg selv: tenke gode tanker, tenk gode tanker. Jeg hadde en følelse av at migrenen ble sterkere om jeg tenkte negativt. Så dette ble nok mitt første mantra. 


Ellers har jeg brukt mange mantra oppover årene, spesielt i forhold til dårlig selvtillit sosialt og i idretten. Før store mesterskap kunne jeg tenke: «Hva i granskauen gjør jeg her? Er jeg helt gal? Skal jeg utsette meg for dette?» Jeg måtte snu tankegangen ganske raskt, man blir ikke akkurat mester med de tankene. Jeg fokuserte på positive tanker samtidig som jeg visualiserte at jeg sto på pallen og så for meg hver eneste bevegelse jeg skulle gjøre ute på matten. Og det virket. Jeg bruker fortsatt bekreftende ord hver eneste dag. Sier positive og støttende affirmasjoner hele dagen samt synger om morgenen. Mantraene jeg synger da er på sanskrit, som også er med på å stimulere hjernen min. 


Start å fortelle en ny historie

Det å sette et mantra er en utrolig kraftig ting å gjøre! Det  fungerer ved å sakte endre tankesett og tankegang. Hjernen din kan ikke fortelle forskjellen mellom det som er ekte og det som ikke er det. Derfor, hvis du begynner å velge og tenke tanker som ‘jeg elsker livet mitt’ i stedet for ‘jeg hater meg selv’, vil tankene dine jobbe hardt for at den positive tanken skal bli din virkelighet.  Når du gjentar et positivt mantra for deg selv, blir det en tilbakevendende tanke som fester seg i tankene dine og hjelper deg når du står overfor en utfordring eller indre konflikt. Bekreftelser fungerer ved å endre den negative fortellingen i hodet og erstatte den med et nytt, positivt manus.


Noen eksempler på positive mantras

Jeg er bra nok. Jeg er komplett og vakker nøyaktig som jeg er. Jeg er ikke tankene mine. Jeg velger kjærlighet i dag Jeg er kjærlighet Det er trygt å droppe frykten for at jeg ikke er bra nok. Jeg ser meg selv fra et sted med medfølelse og forståelse. Livet mitt er en gave. Jeg er her for å dele så mye kjærlighet jeg kan. Tålmodighet er nøkkelen Det å bruke bekreftelser er ikke en rask løsning som skjer over natten. Det tar tid å erstatte dine negative tanker, så bruk tid på å finne en metode som fungerer best for deg.

Peace, Love and Light! Camilla Nicoline

16 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page